Vaske fuger med natron

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

Innholdsfortegnelse

Når det gjelder hygiene, er det ingen tvil om at badet er et viktig område av bekymring. Du kan ikke utsette rengjøringen av det lenge, siden det blir skittent raskt. Det brukes daglig av deg og din familie. Derfor trenger det regelmessig vedlikehold for å stoppe spredningen av sykdommer i huset ditt.

Selv om det ofte kan være en vanskelig jobb, er ikke rengjøring av badet for slitsomt når du skiller de forskjellige delene som blir sikktent raskere og tar i bruk noen smarte triks for å spare innsats og tid. Den enkleste måten å rengjøre badet på er ved å bruke det mest vanlige som allerede er tilgjengelig i hjemmet ditt: natron eller natriumbikarbonat.

Hvordan vaske fuger med natron?

Fugene på badet gir utvilsomt et utseende av sofistikasjon, luksus og klasse til badet. Imidlertid er det vanskelig å holde dem rene og i god stand. Fugene kan tiltrekke seg skitt og støv; derfor krever de regelmessig vedlikehold og rengjøring for å holde seg plettfrie lenger.

Du kan bruke natron på forskjellige måter for å naturlig rengjøre fugene. Natron vil sørge for at fugene fortsetter å se bra ut mens støv og skitt elimineres uten for mye arbeid.

Det er forskjellige måter natron kan brukes på for å utnytte rengjøringssammensetningen best mulig. Du kan bruke natron til å rengjøre fugene på følgende måter:

 1. Bare ved å bruke natron – Natron er effektivt nok til å rengjøre fugene alene. Dets ingredienser er kraftige nok til å fjerne skitt og flekker på fugene. Påfør natron på fugene og la det være alene i noen minutter. Etter det trenger du bare å rengjøre fugene.
 2. Bruke natron med sedertreolje – Selv om det ikke er veldig vanlig å bruke natron blandet med sedertreolje, kan det være veldig nyttig for å fjerne skitt og flekker fra fugene. Det kan være en utmerket rengjøringsløsning tilsvarende til vaskemidler og såper. Blandingen er også trygg og miljøvennlig.
 3. Bruke natron med ammoniakkløsninger – Du kan også bruke en blanding av natron og ammoniakkløsninger som kan være veldig nyttig for å fjerne skitt, smuss og vanskelig-å-fjerne skitt. Bruken av en slik blanding er også trygg for fugene.

Hvordan rengjøre baderomskraner med natron?

Kraner er den mest brukte delen av badet. Hvis baderomskranene dine ser skitne ut, kan det skyldes opphopning av kalk, skitt på knotten, smuss i sammenføyningen med vasken og hardtvannsflekker på kranen. Hardt vann som inneholder tunge salter og mineraler setter seg på badkranene dine.

Visse rengjøringstriks for baderomskraner vil effektivt fjerne flekkene og skitten. Du trenger ikke å kjøpe dyre rengjøringsmidler fra markedet; faktisk kan du forberede en kraftig hjemmelaget baderomskranrenser ved hjelp av ingrediensene dine på kjøkkenet.

Først må du rengjøre kranene. Du må gjøre den grunnleggende rengjøringen av baderomskranene før du fokuserer på hardtvannsflekker. Natron vil hjelpe til med å fjerne skitten som du får på kranene. Slik kan du bruke natron for å rengjøre baderomskraner:

 1. Bare ved å bruke natron – Natron har potensial til å rengjøre baderomskranene alene. Påfør natron på armaturene og la det stå en stund for å bekjempe flekkene. Nå, hell litt vann og rengjør kranene.
 2. Bruke natron med sitroner – Ved hjelp av skrubbepads, påfør sitronsaft blandet med natron på kranene i noen minutter for å fjerne kalk. Nå, hell litt vann og rengjør kranene.
 3. Bruke natron med salt – Bland natron med salt. Med skrubbepads, skrubb kranene med blandingen i noen minutter for å fjerne hardtvannsflekkene. Skyll det av, sammen med flekkene, med varmt vann.

Hvordan rengjøre badegulvet med natron?

Hvis du har et stort bad, kan du tenke på å kjøpe et kraftig rengjøringsmiddel for å gjøre jobben din enklere. Men du kan bruke natron alene eller en blanding av natron med andre ingredienser for å rengjøre badegulvet. Slik kan du bruke natron for å rengjøre badegulvet:

 1. Bare ved å bruke natron – Natron kan rengjøre badegulvet uavhengig, siden dets enestående ingredienser er tilstrekkelige for å bekjempe gulvflekker. Påfør natron på gulvet ved hjelp av skrubbepads. La det stå en stund for å bekjempe flekkene. Nå trenger du bare å helle litt vann og rengjøre gulvet som vanlig.
 2. Bruke natron med eddik – Når du blander eddik med natron, dannes et biprodukt kjent som karbonsyre. Dette er ikke en sterk syre, men det vil forbedre natronets effektivitet ved å fjerne skitt og flekker fra badegulvet. En kombinasjon av eddik og natron vil produsere en boblende effekt. Dermed er det en god idé å bruke en blanding av eddik og natron for å eliminere skitt og flekker fra badegulvet.
 3. Bruke natron med milde vaskemidler – Selv om du vanligvis bare kan bruke vaskemiddel på badegulvet, kan du også tilsette natron for å oppnå gode resultater. Natron blandet med lathering-agenter i vaskemiddelet kan være veldig nyttig for å fjerne skitt og flekker fra badegulvet.

Hvordan rengjøre badet med natron?

Å vite hvordan du effektivt rengjør badet er avgjørende hvis du ønsker at hjemmet ditt skal forbli plettfritt og skinnende. Hvis du ikke vet hvordan du rengjør hele badet og ser etter en naturlig løsning, er her noen teknikker du kan bruke.

Natron er en naturlig baderomsrenser

Du kan bruke det alene eller blandet med forskjellige ingredienser for å danne enkle og effektive rengjøringsløsninger. De forskjellige måtene natron kan brukes til å rengjøre badet på er:

 1. Bare ved å bruke natron – Det er mulig å rengjøre badet ved å bruke bare natron uten å legge til andre komponenter. Det er i stand til å bekjempe skitten og flekkene alene. Påfør natron på alle områdene på badet. Nå, la det stå i noen minutter. Etter det trenger du bare å rengjøre badet som vanlig.
 2. Bruke natron med en blanding av ammoniakkløsninger og eddik – Hvis badet ditt er skittent og har flekker som er vanskelige å fjerne helt, kan du bruke en blanding av natron med ammoniakkløsninger og eddik. Disse tre komponentene kan være nyttige for å eliminere oppsamlet skitt og de tøffeste skittene. Alt dette kan gjøres uten å skade badet.

Konklusjon

Til syvende og sist er det knapt noe spørsmål om hvor effektivt natron er til å rengjøre badet ditt, inkludert fuger, fliser, gulv og kraner. Natron er et veldig godt rengjøringsmiddel og kan brukes til forskjellige typer rengjøring. Bruk det med jevne mellomrom for å rengjøre badet og oppnå gode resultater.

Del dette innlegget

Flere innlegg

Lars Eriksson

Lars Eriksson er ansvarlig for innholdet på denne siden. Lars Eriksson har over 10års erfaring fra rørleggerbransjen. Har du noen spørsmål så kan du kontakt Lars her: Larse@rørleggerfredrikstad.no